8 hores. El Noi del Sucre i la vaga de La Canadenca

8 hores. El Noi del Sucre i la vaga de La Canadenca

Lo tengo

8 hores. El Noi del Sucre i la vaga de La Canadenca

Rústica 112 pp

4,54.54 opiniones

Información adicional

Catalán (España) · 

Argumento

La Rosa de Foc s’havia encès en revolta anys abans i es mantenia brasa encesa. En aquest clima de revolta latent, el Noi del Sucre arribà a Barcelona des de la seva Lleida natal per a donar-se a la lluita pels drets socials en la seva militància en la CNT. Salvador Seguí havia entès que la lluita havia d’ocupar tots els fronts i que, tots els mitjans necessaris implicava cobrir des de la resposta armada contra el pistolerisme de la patronal i la burgesia fins la batalla de les idees. Precisament, esbirros del Sindicat Lliure van cosir-lo a trets en ple carrer protegits per una aliança entre la patronal, governació i la dreta política. No van suportar la victòria de la Vaga de la Canadenca que proclamava: 8 hores de treball, 8 hores d’esbarjo, 8 hores de descans. Com que les victòries no són per sempre —com tampoc ho són les derrotes—, hem de vetllar pels drets socials, encara.

Ver más

Fecha de publicación

Isbn / Código de barras

  • 978-8-413-03248-1

Lo que opinan los lectores

4,5

4.5 4

ha valorado521/07/2021

Interessantíssima crònica d'un episodi clau del país i de la lluita pels drets dels treballadors i treballadores. Gran exercici de documentació i reproducció dels fets, amb un sentit pedagògic molt profitós, servit d'un treball gràfic excel·lent. Sorpresa majúscula amb què inaugura el seu periple la col·lecció Doble Tinta. La seguiré de prop!

ha valorado526/09/2023

ha valorado422/12/2021

ha valorado418/08/2021

El contenido de esta página se encuentra bajo licencia Creative Commons 4.0 Compartir igual, salvo las imágenes de cómics que son propiedad de sus respectivos autores y editores. Renunciamos al derecho de atribución. Más info.